Jeg vil gerne ringes op Skriv dit telefon nummer. Så ringer vi tilbage snarest.
The Name is required
The Phone is required
Mange tak. Vi har modtaget din besked og vil ringe dig op snarest.

sovjet

På fri fod i Sovjet. En historisk motorcykelfærd

Et historisk foredrag. Som de første fra vesten fik vi lov til at rejse på egen hånd på motorcykel gennem Sovjetunionen. Glastnost åbnede op, folk turde tale med os og vi fik et unikt indblik i livet bag jerntæppet, to år før Sovjetunionen forsvandt.
Selvom vi ikke måtte, overnattede vi igen og igen hos private familier. Vi kørte gennem lukkede områder og blev arresteret tre gange. Rejsen gik fra Leningrad i vest gennem Baltikum til Moskva. I Kaukasus, et af verdens smukkeste landskaber, mødte vi den opblomstrende nationalisme lige inden den slog ud i krig. Fra venner i oliebyen Baku tog vi til Centralasien med silkevejens berømte byer Samarkand og Bukhara. Her i de støvede, forgiftede bomuldsmarker så vi spiren til de problemer vi hører om i dag, bla. i Uzbekistan. Vi kørte gennem Sibirien helt ud til Burjatien øst for Bajkalsøen hvor vinteren satte en stopper for motorcykelrejsen. Den sidste måned tilbragte vi i Moskva, der kogte og sydede af rygter om forandring under en iskold og forarmet tristesse.
Foredraget slutter med den første frie rockkoncert i Moskva, hvor 10.000 unge råbte ned med systemet. Ni måneder senere væltede Berlinmuren.

Et to timers show med lysbilleder, lyde og musik, inklusive pause, fremvisning af dragter og andet fra Sovjet, samt spørgsmål og svar. Vi medbringer selv apparatur, arrangøren sørger for lærred og mørklægning.
bog dabook