boeger

Min arabiske rejseyemen2

Min arabiske rejse. Gennem Yemen i Carsten Niebuhrs fodspor

I Min Arabiske rejse åbner Nina Rasmussen op for en ellers hermetisk lukket kultur. Bag kvindernes slør og lange sorte frakker gemmer sig prinsessedrømme af lyserødt tyl og pailletter. Bag de smukke facader i Sanaa´s eventyrlige tårnhuse bor fattigdommen side om side med khat-tyggende dagdrømmere. Lige under den religiøse tradition lever en længsel efter kærlighed og erotik.
Nina Rasmussen rejser mellem by og hav og ørken. Hun sover under stjernerne og på spartanske hotelværelser. Hun møder innovative nomader og stærke kvindeskæbner - og en mand fra det røde hav.

Udgaver

1. udgave Rosinante 2010
Lydbog, Biblioteksmedier 2010, 2013
E-bog Lindhardt og Ringhof , 2016

Anmeldelser

Lektørudtalelse

Bogen er for interesserede i personlige rejsebeskrivelser, i arabisk kultur og historie
Beskrivelse:
Forfatteren blev oprindeligt kendt fra rejsebøger skrevet med først manden Hjalte Tin, senere alene, bl.a. Alene i Iran, 1999 og Pilgrim i Mekka, 2007, hvor hun konverterede til islam.
Bogen beskriver hendes alenerejse i Yemen. Hun prøver at følge de lokale sædvaner og således komme tæt på den yemenitiske kultur.
Bogen er delt i fire geografiske hovedafsnit med i alt 23 kapitler. Hun følger bl.a. Niebuhrs rejserute og sammenligner dengang og nu.
Bogen giver et levende og personligt billede af Yemen. Især kommenterer hun opdelingen imellem mænd og kvinder, brugen af stoffet khat, klimaet og andre særtræk. Bogen er ordnet kronologisk. Sprogligt let tilgængeligt og litterært levende, humoristisk og indfølt fortalt.
Mange farvefotoer i god teknisk kvalitet taget af forfatteren
Sammenligning:
Bogen ligger i forlængelse af de bøger, som hun gennem de sidste over 15 år har skrevet, også sammen med manden. Deres bøger om rejser på motorcykel må vel nærmest kaldes "kult". Og denne bog beskriver også et utraditionelt rejsemål på en unik måde
Samlet konklusion:
Bogen giver en personlig indføring i en for danskere meget anderledes tradition og kultur
Erik Nicolaisen Høy

 biblioteket antikvariat