cape Fra Cape til Cairo på motorcykelFra Cape til Cairo på motorcykelFra Cape til Cairo på motorcykelFra Cape til Cairo på motorcykelFra Cape til Cairo på motorcykelafrika4

Fra Cape til Cairo. På motorcykel gennem Afrika

En familie med eventyrblod og motorcykelbenzin i årerne:
Nina og Hjalte rejser med deres to store børn, Emil og Ida, gennem Afrika fra Cape Town i syd til Cairo i nord. "Fra Cape til Cairo" er beretningen om seks måneder og 24.000 kilometer gennem et barskt og vidunderligt kontinent.

Udgaver

1. udgave, Gyldendal 1994
Gyldendals bogklubber 1994
Gyldendals paperbacks, 1995
Punktskrift, Danmarks Blindebiblotek, 1994
Lydbog, Danmarks Blindebibliotek 1995
Lydbog, Gyldendals lydbøger 1995
E-bog, Lindhart og Ringhof 2016
Tysk udgave, Frederking und Thaler, Munchen 1994
Svensk udgave, Anamma, Gøteborg 1995

Anmeldelser

Anmeldelse i Berlingske tidende 1995-11-04 - Anmeldt af Lars Henrik Aagaard
Anmeldelse i Information 1994-04-15 - Anmeldt af Preben Kaarsholm
Anmeldelse i Politiken 1994-04-15 - Anmeldt af Niels Stensgaard
Anmeldelse i Weekendavisen 1994-05-06 - Anmeldt af Susanne Bjertrup

Anmeldelse - Steffen Hagemann, Jydske Vestkysten

"I den postive ende af skalaen er det mødet med de vilde dyr, der gør størst indtryk, både på familien og læseren...
Familiens mod og eventyrlyst kan ikke undgå at aftvinge respekt. Nogle gange må man knibe sig i armen og sige "At de tør"."

Arne Dahl, Gøteborgsposten

"Nina Rasmussen och Hjalte Tin från Mørke utanfor Århus ær et forfattarpar med stor rutin på æventyrliga motorcykelresor...

Konfrontationen med skiftande kulturer och politiska maktsystem, den tuffa utmaningen från en oftest utyglad natur och personliga påfrestningar i en verklighet de ofta funderade øver hur de kunne ge sig in i, skildras med spænning, humor, kærlek och gott flyt."

Gert Fabrin, Bibliotekernes lektørudtalelse

Gert Fabrin, bibliotekernes lektærudtalelse:
"Også den nye rejsebeskrivelsde vil få lige så mange læsere som deres tidligere rejsebøger.
Sammen med Troels Kløvedal er Hjalte Tin og Nina Rasmussen flagskibene indenfor de sidste årtiers rejsebeskrivelser."

Susanne Bjertrup, Weekendavisen

"Afrika er krig og sult og AIDS.

Hver dag har sine døde, hvis antal bliver kværnet ud i æteren, så vi i det mindste kan opretholde et skin af at vi tager problemerne alvorligt.
Men hvad er regnskabet over dagens dræbte andet end et lydtapet, der kører i baggrunden, mens man vasker op og drikker kaffe?
Man kan jo hverken gøre fra eller til, når det foregår så langt væk.

Men de fjerne begivenheder får liv, når der pludselig er en dansk familie, der placerer sig midt i dem og aflægger rapport ved hjemkomsten.
Sydafrikansk pigtråd, miner i Angola, bankerot i Zaire, AIDS i Uganda, etiopisk tørke, skeletter på en strand i Eritrea, islamisk diktatur i Sudan.
Hvem skulle have troet det muligt at køre motorcykel ad sådan en rute af død og ødelæggelse?


Det er ikke desto mindre hvad Hjalte Tin og Nina Rasmussen har gjort med børnene Emil og Ida, der efterhånden er blevet store. Så store, at Emil nu gennemfører turen på sin egen motorcykel, og Ida får et tilbud om at blive købt for 10.000 kameler, fordi hun kunne blive en dejligt sød og skrap kone.
Turen fra Cape til Cairo er familiens fjerde motorcykelrejse, og den hårdeste, skriver Hjalte.

...Den skarpe kritik, der flyder hen over siderne, er som sædvanlig blandet op med historien om en familie på rejse.
Hårde liggeunderlag, børn der skubber til hinanden i soveposer, vand kogt i trykkoger og motorcykler der punkterer og punkterer og punkterer...

Trods de barske betingelser er der megen råstryke og medmenneskelighed hos de afrikanere, som familien møder. Folk indretter sig på det mest utrolige og klarer sig fra dag til dag.
Det fine ved Tin og Rasmussens rejsebøger er, at de bringer det fjerne og eksotiske tæt på uden at stikke noget under stolen.

Både godt og ondt er med, og beretningen er lige så levende denne gang, som den har været i de foregående bøger. Godt kørt."

Preben Kærsholm, Information:

"Uforfærdet familie på rejse gennem det moderne Afrika... Deres rejse er fantastisk - fra Leshoto og Sydafrika gennem Namibia og det sønderbombede Angola ind i Zaire og videre gennem Uganda, Kenya. Etiopien og Sudan op til Egypten."

Lektørudtalelse

I 1992 rejste Hjalte Tin og Nina Rasmussen sammen med deres børn 17-årige Emil og og 13-årige Ida gennem Afrika på motorcykler. For første gang kørte Emil sin egen motorcykel. Turen gik fraLesotho gennem Sydafrika, Namibia, Angola, Zaire, Uganda, Kenya, Etiopien, Eritrea, Sudan og Egypten. I lighed med de tre foregående rejsebøger skiftes Hjalte og Nina til at fortælle om familiensoplevelser. En række fotografier dokumenterer den levende beretning. Rejsen går gennem borgerkrigshærgede områder, diktaturer, Aids-ramte egne, det oprindelige Afrika, nationalparker,nødhjælpsområder, og tilsammen giver bogen et indtryk af Afrikas mangfoldighed. Familiens samtaler med afrikanere, udsendte danskere og andre giver et kalejdoskopisk billede af et kontinent i uroog forandring. Familiens interne liv med glæder og skænderier, familiens holdninger og den intense oplevelse af motorcykelturen giver bogen dens eget liv, som bringer læseren tæt på de fireeventyrere. Beretningen står usentimentalog nærværende, og også den nye rejsebeskrivelse vil få lige så mange læsere som deres tidligere rejsebøger. Sammen med Troels Kløvedal er Hjalte Tin ogNina Rasmussen flagskibene inden for de sidste årtiers rejsebeskrivelser
Gert Fabrin

book2 bib2 antikvariat2